Η μάχη στην αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον

Είναι μία από τις πιο βαριές ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος με εξουθενωτικά αποτελέσματα για τους πάσχοντες. Οι ασθενείς σταδιακά χάνουν τον έλεγχο των κινήσεών τους και παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως ο τρόμος (τρέμουλο), η ακαμψία και η βραδυκινησία.Εικόνα5
 
Υπάρχουν όμως και ψυχιατρικά συμπτώματα, όπως η κατάθλιψη και η άνοια. Ήδη από τα αρχικά στάδια της νόσου, η καθημερινότητα των ασθενών αλλάζει δραματικά.
Δυσκολεύονται ακόμη και να σηκωθούν από το κρεβάτι ή να ντυθούν μόνοι τους και εξαρτώνται όλο και πιο πολύ από άλλα πρόσωπα. Στην Ελλάδα οι πάσχοντες υπολογίζονται σε πενήντα χιλιάδες, με χίλια νέα περιστατικά κάθε χρόνο.

Στα πρώιμα στάδια της νόσου, η ροτιγοτίνη κατευνάζει τα συμπτώματα και βελτιώνει δραστικά την καθημερινή ζωή των ασθενών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, που δημοσιεύονται στα επιστημονικά περιοδικά ‘Neurology’ και ‘The Lancet Neurology’, στα προχωρημένα στάδια, το επίθεμα, σε συνδυασμό με λεβοντόπα, μειώνει τις κινητικές επιπλοκές που εμφανίζουν οι ασθενείς.

 Πηγή: www.iatronet.gr